Mikä hiusten vaalentamisessa maksaa?

Hiusten vaalentumiseen vaikuttaa moni asia ja nyt katsotaan vähän, miksi kampaajalla käynti, erityisesti vaalennuspalveluissa maksaa.

Hiusten vaalentumiseen vaikuttaa moni asia, esimerkiksi:

  • Hiustesi oma tummuusaste

    Mitä tummempi olet luonnollisesti, sen enemmän tarvitsee vaalentaa, päästäkseen puhtaisiin lopputuloksiin. Tämä vie aikaa ja voi mahdollisesti tarvita pari jopa useamman vaalennuskerran, tapauksesta riippuen. Jos olet keskiruskea, tummanvaalea tai luonnonvaalea, päästään yhdellä vaalennuskerralla hyvin jo vaaleaan lopputulokseen.

  • Hiusten värjäyshistoria

    Tämä on ehdottomasti haastavin kampaajan näkökumasta. Tummaksi tai punaiseksi värjätty hius vaalenee aina niin, että vanhan väripigmentin lämpö jää näkyviin ja lopputulos ei ole niin puhdas vaalea. Ammattilainen osaa kyllä sävyttää, hiusta että se näyttää viileämmältä, mutta hiusvärihistoria vaikuttaa siellä pohjalla ja vaikka hiusta vaalennettaisiin useamman kerran, tahtoo se aina muuttua kellertavaksi.

    Kerro rehellisesti kampaajallesi, hiustesi värjäyshistoria, vaikka olisitkin laittanut vain säyttävää hoitoainetta, sekin näkyy ja vaikuttaa vaalentumisprosessiin.

    Myös kasviväri käyttäytyy hiuksessa eritavalla ja etenkin jos hiusta on värjätty tummalla, indigoa sisältävällä kasvivärillä, voi yllätys olla kampaajalle melkoinen, kun sieltä paljastuukin vihreä väri.

  • Hiusten kunto

    Hiusten värjäyshistoria pohjalla vaikuttaa, myös permanentit ja muut on otettava huomioon hiusta vaalennettaessa. Kerro rehellisesti kampaajallesi hiushistoriasi, niin vältytte yllätyksiltä. Jos olet ollut alkuvuodesta blondi, kesällä tumma ja syksyllä haluat takaisin blondiksi, kerro se rehellisesti. Tuntematon kampaaja ei voi tietää/ arvata hiushistoriaasi ja vältytte yllätyksiltä, kun muistat kertoa pienimmätkin hiusvärivaiheesi. Blondattu hius on heikommassa kunnossa jo valmiiksi, kuin luonnontilassa tai tummaksi värjätty hius.

  • Haluttu lopputulos

    Vaaleus käsite, on kelle mitäkin. Toiselle tummanvaalea, on jo vaalea ja toinen tarkoittaa vitivalkoista. Esitä toiveesi kampaajalle, vaikka toivekuvan muodossa, minkä tyyppistä vaaleaa sävyä toivot hiuksiisi ja ammattilainen saa käsityksen minkä tyyppistä vaaleaa tarkoitat. Erikoistekniikoilla totetutetuihin lopputuloksiin saa upeita ja pehmeästi uloskasvavia, mutta niiden tekeminen ottaa aikansa.

    MIKÄ SIINÄ VAALENTAMISESSA SITTEN MAKSAA?

  • Ammattilaisen vaalennusaineet ja ammattitaito

    Ammattilainen kouluttautuu ja ymmärtää vaalennusprosessin vaiheet. Myös ammattiaineissa on eritehoja ja laatuja. Eri vaalennuksiin käytetyt erikoistekniikat ovat ammattilaisen osaamisaluetta, kun halutaan erityyppisiä vaalennuslopputuloksia. Ammattiaineissa on suuria hintaeroja ja sekin on yksi lisätekijä hinnan muodostumiseen asiakkalle. Myös vaalentamisessa käytetäviä lisähoitoja, kuten simplex lisää palvelun hintaa, mutta on hiuksesi kunnon parhaaksi. Vaalentamisen jälkeen, tapauskohtaisesti hiuksia monesti myös sävytettään, mikä omalta osaltaan lisää ainekulujen ja käytetyn ajan määrää. Foliot ja monet aineet lisää kaikenkaikkiaan vaalentamisen kulurakennetta ja on näin arvokkaampaa kun perus kestovärikäsittely.

  • Ammattilaisen koulutustaso. Eli meitä kampaajia on monen tasoisia näissä erikoistöissä ja näihin lisäkouluttaudutaan. - Kouluttautuminen maksaa. Koulutustason päivittäminen maksaa. Erityisosaaminen maksaa enemmän, koska sen kehittämiseen ja opiskeluun on mennyt enenmmä aikaa ja rahaa. (Aivan kuten esimerkkinä perus terveyskeskuslääkärin hinta on aivan eri, kuin erikoistuneen lääkärin suorittama palvelu, ymmärsit ehkä eron?)

  • Käytetty aika

    Kampaajalla menee vaalentamiseen paljon enemmän aikaa, kuin tummemmaksi värjäämiseen. Jokaisen hius käyttäytyy eritavalla, historiasta riippuen ja vaalentumisprosessi tarvitsee aikaa. Hyvä ja puhdas lopputulos, mikäli se on mahdollista vaan vie aikaa ja kampaajan täytyy laskuttaa käytetystä ajasta, koska hän tekee tätä työkseen. Usein, halutusta lopputuloksesta riippuen hiukset myös sävytetään vaalennuksen päälle ja sekin vie oman aikansa.

    Aikaa vie myös eriliset erikoistekniikat jotka ovat hitaampia tehdä, mutta ilman niitä ei ole kaikkia lopputuloksia mahdollista saavuttaa. Pelkästään hyvään, huolelliseen kokopään raidoitukseen siihen vaiheeseen että hiukset ovat täynnä raitalappuja voi mennä hyvinkin tapauskohtaisesti 2-3 tuntia, siis pelkkään foliointiin. -> tuon ajan päälle vielä muu prosessi.

Raidoituksia voi tehdä monen tasoisesti. Kahden tunnin päälliosan raidat eivät todellakaan näytä samalta kuin 3 tai 5 tunnin käsityö. Kun halutaan huolellista kokopään raidoitusta, jolloin lopputulos kestää katseita myös vaikka hiukset olisivat saparoilla ja hiusrajat on raidoitettu pehmeästi ja kustomoidusti se vie enemmän aikaa. Huolellinen kokopään raidoitus ottaa yleensä aikaa hiusten pituudesta ja etenkin paksuudesta/ tummuudesta riippuen vähintään 3 tunnista alkaen, vaihdellen 4-5 tuntiin, halutusta lopputuloksestakin riippuen.

Huomio, että jokainen hius on omanlaisensa ja omaa, oman värjäyshistoriansa, joten halutusta lopputuloksesta riippuen vaalentaminen on prosessi. Etenkin tummaksi värjättyjen hiusten vaalentaminen vaatii usein usemman vaalennuskerran johon kannattaa sitoutua ja antaa se ammattilaisen tehtäväksi.

Toki on mahdollista saada mustaksi värjätystä hiuksesta vaaleaksi, yhdellä kampaajakäynnillä, siinä tapauksessa että se vie oikeasti koko päivän, vähintään 10 tuntia ja oletko valmis kerralla maksamaan summan joka 10 tunnista veloitetaan ja jaksatko istua paikallasi koko päivän? Moni ehkä ei, joten siksi vaalentaminen on prosessi (kun vaaleenetaan tummaksi värjättä hiusta) johon kannattaa varautua ja sitoutua kohti päämäärää.

Asiakkaana on hyvä kertoa toiveet tavoitellusta lopputuloksesta, mutta rehellisesti voi myös kertoa budjetista, eli jos sinulla on varaa kampaajakäyntiin tietty määrä, siitäkin on hyvä keskustella.

Instagram sivustoltani, TÄSTÄ näet vaalennustöistäni kuvia.

P4200194.JPG