Kuinka saada hiuksiin kestävät ja kauniit laineet

*mainoslinkki merkitty


Olet varmasti ihaillut, pitkissä hiuksissa kauniita laineita. Mutta kuinka saada ne itse tehtyä ja etenkin kuinka saada ne kestämään? Onko hiuksesi käsittelemättöämät ja liukkaat, sellaiset ettei kiharat tahdo niissä pysyä? Tai haluatko tehdä kiharasi ekologisesti täysin luonnonkosmetiikan avulla, että ne kestävät koko päivän tai useamman. Nämä ohjeet toimivat kaikkeen * suoristusraudalla / muotoiluraudalla kihartamiseen. Huomio, jos sinulla on luonnonkiharat hiukset ja haaveilet siloisista laineista tai kiharoista tulisi sinun ensin * suoristusraudalla suoristaa hiuksesi, antaa hyvin jäähtyä ja vasta sitten kihartaa muotoiluraudalla hiuksesi. Jos sinulla on karheat luonnonkiharat ja jätät suoristuksen tekemättä, ei kihara/lainepohja ole niin kaunis vaan enemmän karhoittava. Onneksi nykyin luonnonkosmetiikan hoitavilla muotoilutuotteiden avulla on helppoa saada ekologisesti myös kauniit ja kestävät laineet tai kiharat. Kiharat tai laineet voit tehdä hiuksiisi joko * suoristusraudalla tai jo valmiiksi muodossaan olevalla, eli pyöreällä * muotoiluraudalla/ kiharruspuikolla. Jos olet epävarma kiharrustaidoistasi, parempi valinta on pyöreäkiharrusrauta. Jos valmiiksi pyöreässä muodossa olevalla raudalla, säästyt helpommin vekeiltä ja kiharan muoto tulee kuin itsestään. Pyöreän raudan etu on se että riittää kun saat hiukset raudan ymärille, kun taas suoristusraudalla kiharan teko vaatii, liikettä ja rautaa tulee liuùttaa jolloin suoristusraudalla saadaan hius kihartumaan koko matkalta. Suoristusraudalla hiusten kihartaminen onnistuu hyvin myös, mutta se vaatii hieman enemmän harjoitusta ja sillä saa hiuksiin helpommin “vekkejä” jotka ei näytä hiuksissa kauniilta. Treenaamalla toki suoristusrautakiharat kyllä jatkossa hyvin onnistuu.



KAIKKI ALKAA PESUSTA

Kun tehdään kampausta, kaikki alkaa jo hiusten pesusta. Älä käytä liian hoitavia ja silottavia tuotteita juuri silloin kun tarvitset hyvin kestävät laineet. Valitse vähän pesevämpi shampoo kuten volyymishampoo, esimerkiksi * less is more aloemint volyymishampoo tai * four reasonsin volyymeshampoo . Muista aina vaahdottaa shampoo kahteen pesukertaan, eli vaahdota hiukset, huuhtele ja vaahdota uudelleen. Näin varmistat parhaan pesutuloksen ettei hiuksiin jää yhtään likaa tai rasvaisuutta.

Valitse jos suinkin mahdollista, alle myös vähän kevyempi hoitoaine tälläkertaa. Jos hiuksesi ovat käsitellyt, tai luonnonkiharat käytä kuitenkin poishuuhdeltavaa hoitoainetta kuten kevyttä * aloemint volume conditioneria tai * four reasons volyymehoitoainetta .

Jos omaat luonnolliset, värjäämättömät hiukset voit hyvin sipaista pesun jälkeen kosteuttavaksi hoitoaineeksi * less is more tangerine curl balm -hiuksiin jätettävää hoitoainetta joka on kostuttava mutta kevyt, eikä latista hiuksia. Hoitotuote hiuksiin, on kuitenkin hyvä käyttää, se poistaa mennessää hiuksissa etenkin talvella helposti tulevaa sähköisyyttä.



MUOTOILUTUOTE ON SE TÄRKEIN ELEMENTTI

Pesun jälkeen, hiusiin valitaan muotoilutuote. Tämä muotoilutuote on oikeastaan kaikkein tärkein elementti, saada kiharat pysymään ja kestämään mahdollisimman hyvänä. Suihkuta hiusten tyveen * elderflower saltspray -suolasuihketta joka antaa hiustyveen pitoa ja rakennetta. Jos omaat todella paksut hiukset et välttämättä tarvitse tätä tuotetta, mutta normaalit ja etenkin hennot hiukset tarvitsevat tämän *karhentavan suolasuihkeen ehdottomasti alleen, antamaan pitoa.

Levitä hiusten pituuteen, latvaan sekä puolihuolimattomasti tyeveen * mascobadogel -muotoilugeeliä. * Mascobadogel-tuotteen mascobado sokeri antaa hiuksille luontaista pitoa, rakennetta ja tuuheutta. Luonnonkosmetiikassa ei ole montaakaan tuotetta joka oikeasti antaa mahdollisuuden saada rakennetta ja pitoa joten tämä on heittämättä paras tuote ja toimiva. Koska hiuksesi ovat nyt pesun ja muotoilutuotteen jälkeen kosteat, nyt on aika kuivata ne hyvin. Tai jos et jaksa föönata niitä kuivaksi, anna kivua luonnostaan.

Jos hiuksesi ovat hennot ja ohuet kannataa hiukset föönata ison * pyöröharjan avulla ilmavaksi. Föönaus auttaa saamaan hiuspohjaan ilmavuutta ja vain föönauksen avulla hiukset laskeutuvat ja ovat tuuheamman oloiset, jolloin ne eivät myöskään rasvoitu ja lättäänny niin helposti. * pyöröharjaföönaus ja muotoilutuotteet yhdessä auttaa myös siihen, ettei hiuksia tarvitse pestä niin usein, koska föönauksen avulla saat hiukset koholle päänahkasta ja ne eivät pääse niin herkästi rasvoittumaan.

* mascobadogel -tuote jolla taatusti saat luonnonkosmetiikalla lainekiharasi pysymään hiuksissasi.


ENNEN MUOTOILURAUDAN KÄYTTÖÄ

Ennenkuin alat hiuksia kihartamaan muotoiluraudalla, varmista tärkein eli että hiukset ovat varmasti KUIVAT! Jos hiukset ovat yhtään kosteat, tai viileät eivät kiharat tule kestämään. Eli ole varma, että hiuksesi ovat jokapuolelta täysin kuivat. Muuten iso työ hiustenkihartamisen suhteen menee hukkaan. Suihkuttele kauttaaltaa hiuksiisi * lämpösuojaa jonka tehtävä on suojata hiusta muotoiluraudan kuumuudelta ja suojata hiusta ilmaston kosteudelta. Kosteus on se mikä pilaa kiharat. Eli jos koko päivän sataa vettä ja ilman kosteus on suuri, voi näillä tuotteilla ehkäistä parhaansa mukaan mutta mikään hius ja lainekihara ei kestä suoraa vesisadetta. Ei mikää hius tai kampaus. Vesisade ja reilu ilmankosteus saa kaikki latistumaan.

Kun olet täysin varma, että hiukset ovat kuivat, levitä hiuspituuteen ja latvaan melko reilusti * muotoilugeeliä. Tämä on kiharapohjan tärkein vaihe! Eli kuivaan hiukseen levität tätä luonnonkosmetiikan, * muotoilugeeliä. Tämä tuote toimii kaikille hiustyypeille ja myös lasten käsittelemättömille ja liukkaille hiuksille tämä on aivan loistava. Tätä tuotetta saa annostella käsiin useamman pumppauksen ja vie tuote käsienkautta hiuksiin, koko hiuspituuteen, niille alueille minne muotoilurauta hiusta koskettaa. Ilman tätä mahtavaa luonnonkosmetiikan * muotoilugeeliä on lähes toivotanta saada kestäviä laineita. Tämän tuotteen mascobadosokeri antaa pitoa ja kestoa hiuksessa. Kun olet huolellisesti levittänyt * muotoilugeelin hiuspituuteen ota muoilurauta ja tee hiuksiin kiharat tai laineet haluamassasi kiharakoossa. Eli mitä pienemmät osiot otat raudan alle, sen pienempi ja kestävävämpi tulee kiharasta. Anna raudan vaikuttaa hiuksessa niin kauan, kunnes raudan päällä olevat hiukset tuntuvat sormin kokeillen kuumalta. Tämä on merkki siitä että raudan lämpö on saavuttanut hiuksen läpi ja kiharasta tulee tasaisempi, kauniimpi ja kestävämpi. Kierrä rauta varoen auki ja tiputa uusi kihara pois raudan välistä. Anna jokaisen osion aina kunnolla jäähtyä. Käy näin kihartaen läpi, niskasta aloittaen osio kerrallaan kohti hiusten päälliosaa. Näin hiusmassaa on helpompi hallita ja osiot lämpenevät paremmin.


HOLLYWOOD LAINEET

Jos haluat tehdä raudalla itsellesi hollywood tyyppiset laineet hiuksiisi, huomio * muotoiluraudalla suunta, miten hiuksiasi kiharrat. Hollywood laineet, takaapäin katsoen, on kaikki kiharrettu samaan suuntaan, eli ole tarkkana, kun muotoilurautaa käytät, että teet kiharan raudalla jokaosion kohdalla, täysin samalla tavalla, samaan suuntaan kihartaen. (Poislukien ihan kasvojavasten, hiusrajalla olevat hiukset.) Ajattele niin että kiharrat kaikki hiukset oikealta vasemmalle päin. Kasvojavasten etuosassa, yhden osion verran, kiharra aina poispäin kasvoilta.

LAINEET PUOLIYMPYRÄSSÄ

Jos taas haluat kauniit laineet jotka ovat takaa katsoen puoliympyrässä, niin että ne tulevat molemmilta puolin kasvoilta poispäin ja yhdistyvät hiusten takaosassa, täytyy sinun * muotoilurautaa käyttäessäsi ottaa tarkkaan huomioon raudan suunta, miten laitat sen hiuksiin. Jaa hiukset keskeltäpäätä kahteen osioon. Aloita hiusten toisen puoliskon työstäminen, niskasta, pienin osoin edeten kohti päälliosaa. Katso aina kiharan suunta rautaan nähden niin että muotoilurauta on pystyssä ja kihara kääntyy kasvoita kohti keskiosaa. Sama toiselle puoliskolle hiuksia. Keskity että kiharrat aina raudan välissä olevat hiukset muotoilurauta pystyssä kasvoilta kohti keskiossaa. Huomaa siis että keskellä päätä koko matkalla on jakaus ja jakauksen kohdalla suunta siis vaihtuu.- niin että aina kiharrat kohti jakausta.

JÄÄHDYTÄ!

Kun olet saanut hiukset kiharrettua haluamaasi tyyliin, anna hiusten jäähtyä hyvin. Jos harjaat ne silloin, kun hius on vielä lämmin, ne suoristuvat ja laineista ei tule niin kestävät. Eli anna reilun aikaa jäähtyä. Tee välissä meikki tai syö aamupala. Voit myös huoletta lähteä töihin ja vasta töissä harjata kiharapohjan auki. Hiuksissa oleva hyaliinin tulee saada jäähtyä rauhassa, niin silloin hius voi taipua uuteen muotoonsa ja pysyä siinä paremmin.

VARMISTA, ETTÄ TULI VALMISTA

Loppusilaus ja kauniin pehmeät kiharat saat lopulta niin että kun muotoiluraudan jälkeen kiharapohja on kuivunut ja silloin sen tuntuu kovan karhealta, otat harjan ja harjaat kiharat auki. Kun kiharat on hyvin jäähtyneet, ne kestää täysin harjaamista, niin ettei se kihara sieltä mihinkään häviä. Harjaus pehmentää kiharat ja saa muotoilutuotteen kovuuden pehmenemään. Sipaise hiuksiisi pieni määrä * limesouffele- muotoiluvoidetta joka pehmentää ja silottaa, latistamatta hiusta, poistaen hiuksesta myös mahdollisesti sähköisyyttä. Tämä * limesouffele on ainoa, kevyesti vahamainen tuote joka todellakaan ei latista hiusta. * limesoffelen, pito ja sitko pääsee oikeuksiinsa kun kunnolla lämmität tuotetta käsien välissä. Ota tuotetta painallus tai kaksi ja hiero kämmenten välissä kuin käsirasvaa. Mitä kauemmin hierot, sen enemmän saat tuotteeseen pitoa. Levitä hiuksiin. Viimeinen silaus on paripainallusta luonnonkosmetiikan hiuslakkaa. Vahva tuoksuinen * thymehiuslakka on kevyt mutta kunnon luksustuote. Kevyempi * four reasonin hiuslakka on tuoksuton, hyvä peruslakka. Älä laita lakkaa liikaa. Pohjatyöt kun kiharoihin on hyvin tehty, on lakka vain pieni loppusilaus. Tämänpäivän kauniit kiharat ja laineet on elävät ja liikkuvaiset, ei lakkakerroksella kuorrutetut ollenkaan.


5 MOKAA MIKSI KIHARAT EI KESTÄ HIUKSISSASI

1) Liian märät ja kosteat hiukset. Varmista että aina käsittelet muotoiluraudalla vain kuivaa hiusta.

2) Väärät muotoilutuotteet tai tuotteiden puuttuminen. Jos et käytä alle mitään muotoilutuotetta, ei kiahrapohja yleensä kestä, tai pitkäkestoisuus ainakin on huonompi. Samalla tuotteet suojaavat hiusta muotoiluraudan kuumuudelta.

3) Harjaat hiusta lämpimänä. Jos hius on vielä lämmin, muotoiluraudan jäljiltä, se oikenee helpommin eikä kihara tule kestämään niin hyvin. Muista siis aina jäähdyttää hiukset ennen kuin harjaat niitä auki.

4) Vesisade ja ilmankosteus. Ilmoja ei muutella, mutta muoilutuotevalinnoissa näitä voi ottaa huomioon, käyttämällä hiuksiin muotoiluainetta jossa on pitoa ja suojaa. Totta kuitenkin on että vesisateessa ei kestä lopulta mikään kihara.

5) Liian raskaat tuoteet. Jos hiuksesi ovat ohuet ja hiuksiin on valittu liian raskaat tuotteet, voi hius latistua tuotteiden painosta. Myöskään hiuslakalla kova kuorrute kiharoiden päällä, ei enää tänäpäivänä näytä kauniilta vaan joustavat ja liikkuvat lainekiharat on se juttu!


Ennenkuin alat hiuksia kihartamaan muotoiluraudalla, varmista tärkein eli että hiukset ovat varmasti KUIVAT! Jos hiukset ovat yhtään kosteat, tai viileät eivät kiharat tule kestämään. Eli ole varma, että hiuksesi ovat jokapuolelta täysin kuivat. Muuten iso työ hiustenkihartamisen suhteen menee hukkaan.


Laineet puoliympyrässä, eli tehty niin että kiharretaan aina sivuilta kohti keskiosaa. Huomioi, muotoiluraudan pystyasento ja kihartamissuunta.

Metallisuutta hiuksissa

*mainoslinkit merkitty

Hiukset vihertää, tuntuu elottomilta ja sameilta. Mikä kumma niitä vaivaa? Todennäköisesti hiuksiisi on kertynyt metallisuutta! Metallisuus hiuksissa on nykyisin, hyvinkin yleistä. Sitä ei tarvitse säikähtää. Voit ihmetellä että miten hiuksesi yhtä´äkkiä on alkanutkin vihetää. Oletko muuttanut paikkakuntaa, kerrostaloa, tai omakotitaloon jossa on oma kaivo? Tai kävitkö ulkomailla ja lillut klooratussa uima-altaassa? tai harrastatko kovasti uintia ja käyt paljon uimahallissa? Vastaus voi olla että veden laatusi on muuttunut ja siksi hiuksesi on alkanut vihertää.

Etenkin vaalennettu hius vihertää, on samea ja tunkkainen sävyltään, kuten tässä kuvassa. Hiuksessa on vihertävä sävy. Metallisuutta hiuksissa.


Etenkin vaaleissa hiuksissa, metallisuus on usein helposti nähtävissä, koska vaalennettu hius on rakenteeltaan vaurioitunut, jolloin hius imee itseensä helpommin epäpuhtauksia. Metallikertymät näkyvät silloin vaaleissa hiuksissa vihertävyytenä, sameutena, elottomuutena ja karheutena. Jos olet blondi ja tukkasi vihertää, niin kyllähän se ärsyttää! Vihertävyys joka tulee vedestä ja siihen vielä blondiin käyttämä hopeashampoo joka on tietysti vaaleille hiuksille tärkeää, ettei keltaisuus puske pintaan, voi blondi väri olla super tunkkainen, veden vihreyden ja hopeashampoon yhteistuloksena. Hopeahampoissa on suuria eroja ja jotkut shampoomerkit tekevät hiusksista todella tunkkaiset jopa vihertävät, harmaat tai villasukanväriset hiukseen kerrostuessaan. Siksi onkin tärkeää löytää sinun hiuksillesi sopiva hopeashampoo joka ei liikaa kerry ja käännä blondia väriäsi tunkkaiseksi.

Mutta yhtälailla, sillon kun metallia hiuksiin kertyy, vedestä, kertyy se yhtälailla myös tummempiin hiuksiin ja saa nekin tuntumaan karhean elottomilta.



Mistä metallisuus hiuksiin tulee?

Metalleja hiuksiin päätyy yleisimmin vedestä, jolla hiukset pestään. Maaperässä josta vesi tulee, voi alueittain olla enemmän metallipitoisuutta tai putkistoissa, etenkin vanhoissa taloissa, voi hyvinkin kupariputkista irrota veteen metallia. Jos talossasi on on oma kaivo, on mahdollista, että juuri maaperässä on paljon metallisuutta ja veden mukana se sitten kertyy hiuksiisi. Jos huomaat kotonasi esimerkiksi että pesuhuoneen kaakelit tummuu, on aika varmaa, että siitä voi kertyä hiuksiin myös jotain. Jos valkopyykki näyttää tummentuneelta, voi rautaa olla vedessä enemmän, joten metallisuus kertyy hiuksiin yhtälailla.


Mitä tehdä, ettei hiusiin kertyisi metalleja?

Jos suinkaan mahdollista, hanki hanaan suodatin joka puhdistaa metallisuutta, etekin jos ongelma on suuri ja hiukset ovat todella elottomat, vihreät ja nuutuneet. Pese hiusksia mahdollisimman vähän, koska jokainen pesukerta tuo lisää vedenmukana tätä vihertävyyttä hiuksiin. Perus syväpuhdistavaalla shampoolla voi toki silloin tällöin hiukset pestä, mutta sekään ei ole niin tehokas, kun erityisesti tähän kehitetty oma tuotesarja, joka todella puhdistaa metallisuuden pois hiuksista. Aiemmin ei ole ollut markkinoilla, oikean aidosti näin tehokasta ja kunnolla tähän kehitettyä sarjaa joka sopii kotikäyttöön ja etekin toimii. Ammattilaisille kehitettyä sarjaa saat nyt ostettua omaan kylpyhuoneeseesi, eikä enää tarvitse kävellä blondina vihertävällä tukalla. Tärkeää on tuotteen käytön säännöllisyys.

Helpointa on käyttää eriyisesti metallinpoistoon hiuksista kehitettyä shampoota * metal dx joka ainutlaatuisella koostumuksellaan auttaa metalleja poistumaan hiuksesta ja saa hiukset kirkastumaan.

Muista käyttää myös * metal dx hoitoainetta - tämän tehtävä on sulkea hiuksen pintakerros ja auttaa näin, ettei metallisuus olisi jatkossa niin helposti hiuskiin menevä.

Kun metallipitoisuus on käyttövedessä kokoajan läsnä, on hyvä silloin etenkin vaaleahiuksiset joissa metallisuushiuksissa näkyy kaikkein eniten olla kokoaikaisessa käytössä * metal dx hoitoaine ja *shampoo.

Tuotteen käyttö:


Kastele hiukset hyvin vedellä, että ne on todella märät. Ota * metal dx-shampoota ja vaahdota. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele. Jos hiukset ovat todella vahvasti vihertävät ja tunkkaiset toista käsittely, eli ota * shampoota ja vaahdota uudelleen, eli tee vaahdotus kahteen kertaan. Huuhtele hyvin, shampoo pois hiuksista.

Huuhtelun jälkeen, ota pyyhe ja pyyhekuivaa hiukset. Tämä siksi, että hiuksissa oleva ylimäärinen vesi on hyvä poistaa hiuksista, niin * hoitoaine pääsee tehoamaan paremmin.

Ota * hoitoainetta ja levitä hiuksiisi mahdollisemman tasaisesti. Anna vaikuttaa muutamia minuutteja ja huuhtele hyvin pois hiuksista. Jos hiuksesi ovat pitkät ota harva kampa tai * harja ja harjaa hiukset hoitoaineella läpi. Huuhtele hoitoaine hyvin, pois viileällä vedellä. Pitkät hiukset on aina hyvä vielä lopuksi viimeistellä jätettävällä * hoitoaineella, että hiusten kosteustasapaino säilyy hyvänä. Jätettävä * hoitoaine suojaa hiusta myös muotoilurautojen kuumuudelta, sekä kauttaa pakkaskelillä, ettei hiukset sähköisty niin helposti.

Muista, että mikäli metallisuusongelma on vedestä johtuva, siellä missä asut, tulee näitä tuotteita käyttää jatkuvasti. Muuten hiukset alkaa taas vihertää. Eli vakio hiustenpesu rutiiniin nämä huippu tuotteet, jolloin pidät hiusten metallisuuskertymän loitommalla hiuksistasi.

Luonnonmukaiset hiuspohjan hoidot

TURVE

Turve on täysin luonnon oma tuote ja apu hiuspohjan ongelmiin ja häiriöihin. Turve tasapainottaa ja aktivoi hiuspohjan omaa verenkiertoa ja näin edistää hiusjuurten ravinnonsaantia.

Turve

Turve

Turve ryhdistää ja vahvistaa hiuksia ja nopeuttaa rikkoutuneen päänahan ihon paranemisprosessia. erityiseti psoriaatikot ovat hyötyneet turvehoidosta koska turve rauhoittaa rikkoutunutta päänahkaa, samalla vähentäen tulehdusta ja siitä mahdollisesti aiheutunutta kutinaa.

Turpeella on myös tasapainottava vaikutus. Vähentää liiallista rasvoittumista.

Turvetta suositellaan:

  • hiusten ja hiuspohjan puhdistukeen.

  • kuuriluontoisesti psoriaksen hoitoon sekä hilsettä ja hiuspohjan epätasapainoa vastaan.

  • hiusten hoitoon, sillä se vahvistaa hiusten omaa väriä.

  • kosteuttaviin ja rakentaviin hoitoihin, sillä turve sisältää mm. aminohappoja, mineraaleja, rikkiä…

  • antamaan kasviväreille rakennetta ja tasapainottamaan värimassan pH:ta.

  • atooppisen ihon hoitoon sopii hyvin turve.

Lehtopeatin hoitoturve: Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu sen sisältämien biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen sekä syvälämpövaikutukseen. Turpeella on erittäin hyvä lämmönsidontakyky.  Turve on säilynyt jopa tuhansia vuosia suossa hapettomissa olosuhteissa, missä bakteerit eivät menesty.

Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä."

SAVI

Savi on myöskin täysin luonnon oma tuote. Savi laatuja on erilaisia, er ivärisiä. Väritys on saven persoonallinen leima, joka syntyy saven koostumuksesta ja ainepitoisuuksista. Savilaatuja voi yhdistellä jotta saa parhaat mineraalit eri laaduista hoitotarkoitukseen.

Savi sisältää paljon eri mineraaleja ja entsyymejä, mm. piitä,rautaa, kalsiumia jne…

Savella ja eri savilaaduilla on erilaisia vaikutuksia hiuspohjalle;

  • Tulehdusta estävä, desinfioiva ja antiseptinen, uudistaa kudosta.

  • Ravitseva ja mineraalirikas, imee itseensä vapaita radikaaleja, luovuttaa mineraleja ja hivenaineita.

  • Ihoa puhdistava ja kudoksia uudistava, tukee hermostoa ja aineenvaihduntaa.

  • Ihoa rauhoitta ja parantava.

  • Hiusjuuria vahvistava ja hiustenkasvua nopeuttava.

Savi

Savi

Savi antaa hiuspohjalle hoitoa, muuta samalla hiukset saa volymia. Savesta on helppo käyttää myös muunmuassa ekologisena kuivashampoona tai hiuspuuterina. Mitä hienommaksi jauhettu savi on, sitä paremmat ovat sen hoitavat ominaisuudet.

Savilaatuja ja värejä löytyy useita.

  • Valkosavi - yksi hoitavimmista, sopii hyvin herkälle ja kuivalle hiuspohjalle.

  • Ruskea savi/razul - yleissavi. Razul savi imee hyvin talia ja tällätavalla normalisoi talintuotantoa. Razul savi on hyvä poistamaan myös synteettisiä kertymiä, erimerkiksi silikonia.

  • Punasavi, roosasavi , vihreäsavi ja keltasavi ovat myös hoidoissa käytettäviä.

MERILEVÄ - karrageeni

Karrageeni on yleisnimike punavelille. Karrageeni toimii hiushoidoissa tehokkaana puhdistajana, joka muunmuassa poistaa hiuksista metalleja. Yhdistettynä hierontaan, saavutetaan hiusten ja kehon kokonasvaltainen puhdistuminen. Puhdistavien ominaisuuksien lisäksi karrageen on kosteuttava ja sisältää valkuaista. Karrageeni sisältää yli 20 aminohappoa, jotka auttavat rakentamaan hiusten proteiineja.

Karrageeni sisältää paljon vitamiineja, hivenaineita; kalsiumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia sekä natriumia ja sinkkiä.

Karrageenihoitoa suositellaan tehtäväksi; vähintään kaksi kertaa vuodessa.

  • ennen kasvivärjäystä- poistaa kemikaaleja ja metalleja hiuksista.

  • tehokas puhdistuskuuri, (suositellaan täydennykseksi kun saneerataan amalgaamipaikkoja.)

  • penisiliini- tai antibiottikuurin jälkeen tai muun voimakkaan lääkekuurin jälkeen kun potilas on terve.

  • lisää hiusten kosteutta.

  • soveltuu vaalennetuille hiuksille tai vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat puhdistavaa käsittelyä. Pinttyneitä vaaleita merileväpuhdistus kirkastaa.

  • Jos vaaleat hiukset ovat imeneet itseensä metalleja ja ovat samentuneet, o merilevähoito luonnollinen tapa poistaa, puhdistaa metalleja hiuksesta hellävaraisesti.

  • sopii, kun hiuksia on käsitelty liikaa kemialliseti.

  • ei suositella, mikäli asiakkaalla on meneillään lääkekuuri.

Koulutettu ekokampaaja osaa valmistaa sinulle merilevähoidon, ja koska levästä saa paremman hyödyn viileä ja kylmä pyyhe tehostaa lima aineita. Hoidon jälkeen kannataa muistaa nauttia paljon nestettä, juo vettä!

Merilevä

Merilevä

Mikä hiusten vaalentamisessa maksaa?

Hiusten vaalentumiseen vaikuttaa moni asia ja nyt katsotaan vähän, miksi kampaajalla käynti, erityisesti vaalennuspalveluissa maksaa.

Hiusten vaalentumiseen vaikuttaa moni asia, esimerkiksi:

  • Hiustesi oma tummuusaste

    Mitä tummempi olet luonnollisesti, sen enemmän tarvitsee vaalentaa, päästäkseen puhtaisiin lopputuloksiin. Tämä vie aikaa ja voi mahdollisesti tarvita pari jopa useamman vaalennuskerran, tapauksesta riippuen. Jos olet keskiruskea, tummanvaalea tai luonnonvaalea, päästään yhdellä vaalennuskerralla hyvin jo vaaleaan lopputulokseen.

  • Hiusten värjäyshistoria

    Tämä on ehdottomasti haastavin kampaajan näkökumasta. Tummaksi tai punaiseksi värjätty hius vaalenee aina niin, että vanhan väripigmentin lämpö jää näkyviin ja lopputulos ei ole niin puhdas vaalea. Ammattilainen osaa kyllä sävyttää, hiusta että se näyttää viileämmältä, mutta hiusvärihistoria vaikuttaa siellä pohjalla ja vaikka hiusta vaalennettaisiin useamman kerran, tahtoo se aina muuttua kellertavaksi.

    Kerro rehellisesti kampaajallesi, hiustesi värjäyshistoria, vaikka olisitkin laittanut vain säyttävää hoitoainetta, sekin näkyy ja vaikuttaa vaalentumisprosessiin.

    Myös kasviväri käyttäytyy hiuksessa eritavalla ja etenkin jos hiusta on värjätty tummalla, indigoa sisältävällä kasvivärillä, voi yllätys olla kampaajalle melkoinen, kun sieltä paljastuukin vihreä väri.

  • Hiusten kunto

    Hiusten värjäyshistoria pohjalla vaikuttaa, myös permanentit ja muut on otettava huomioon hiusta vaalennettaessa. Kerro rehellisesti kampaajallesi hiushistoriasi, niin vältytte yllätyksiltä. Jos olet ollut alkuvuodesta blondi, kesällä tumma ja syksyllä haluat takaisin blondiksi, kerro se rehellisesti. Tuntematon kampaaja ei voi tietää/ arvata hiushistoriaasi ja vältytte yllätyksiltä, kun muistat kertoa pienimmätkin hiusvärivaiheesi. Blondattu hius on heikommassa kunnossa jo valmiiksi, kuin luonnontilassa tai tummaksi värjätty hius.

  • Haluttu lopputulos

    Vaaleus käsite, on kelle mitäkin. Toiselle tummanvaalea, on jo vaalea ja toinen tarkoittaa vitivalkoista. Esitä toiveesi kampaajalle, vaikka toivekuvan muodossa, minkä tyyppistä vaaleaa sävyä toivot hiuksiisi ja ammattilainen saa käsityksen minkä tyyppistä vaaleaa tarkoitat. Erikoistekniikoilla totetutetuihin lopputuloksiin saa upeita ja pehmeästi uloskasvavia, mutta niiden tekeminen ottaa aikansa.

    MIKÄ SIINÄ VAALENTAMISESSA SITTEN MAKSAA?

  • Ammattilaisen vaalennusaineet ja ammattitaito

    Ammattilainen kouluttautuu ja ymmärtää vaalennusprosessin vaiheet. Myös ammattiaineissa on eritehoja ja laatuja. Eri vaalennuksiin käytetyt erikoistekniikat ovat ammattilaisen osaamisaluetta, kun halutaan erityyppisiä vaalennuslopputuloksia. Ammattiaineissa on suuria hintaeroja ja sekin on yksi lisätekijä hinnan muodostumiseen asiakkalle. Myös vaalentamisessa käytetäviä lisähoitoja, kuten simplex lisää palvelun hintaa, mutta on hiuksesi kunnon parhaaksi. Vaalentamisen jälkeen, tapauskohtaisesti hiuksia monesti myös sävytettään, mikä omalta osaltaan lisää ainekulujen ja käytetyn ajan määrää. Foliot ja monet aineet lisää kaikenkaikkiaan vaalentamisen kulurakennetta ja on näin arvokkaampaa kun perus kestovärikäsittely.

  • Ammattilaisen koulutustaso. Eli meitä kampaajia on monen tasoisia näissä erikoistöissä ja näihin lisäkouluttaudutaan. - Kouluttautuminen maksaa. Koulutustason päivittäminen maksaa. Erityisosaaminen maksaa enemmän, koska sen kehittämiseen ja opiskeluun on mennyt enenmmä aikaa ja rahaa. (Aivan kuten esimerkkinä perus terveyskeskuslääkärin hinta on aivan eri, kuin erikoistuneen lääkärin suorittama palvelu, ymmärsit ehkä eron?)

  • Käytetty aika

    Kampaajalla menee vaalentamiseen paljon enemmän aikaa, kuin tummemmaksi värjäämiseen. Jokaisen hius käyttäytyy eritavalla, historiasta riippuen ja vaalentumisprosessi tarvitsee aikaa. Hyvä ja puhdas lopputulos, mikäli se on mahdollista vaan vie aikaa ja kampaajan täytyy laskuttaa käytetystä ajasta, koska hän tekee tätä työkseen. Usein, halutusta lopputuloksesta riippuen hiukset myös sävytetään vaalennuksen päälle ja sekin vie oman aikansa.

    Aikaa vie myös eriliset erikoistekniikat jotka ovat hitaampia tehdä, mutta ilman niitä ei ole kaikkia lopputuloksia mahdollista saavuttaa. Pelkästään hyvään, huolelliseen kokopään raidoitukseen siihen vaiheeseen että hiukset ovat täynnä raitalappuja voi mennä hyvinkin tapauskohtaisesti 2-3 tuntia, siis pelkkään foliointiin. -> tuon ajan päälle vielä muu prosessi.

Raidoituksia voi tehdä monen tasoisesti. Kahden tunnin päälliosan raidat eivät todellakaan näytä samalta kuin 3 tai 5 tunnin käsityö. Kun halutaan huolellista kokopään raidoitusta, jolloin lopputulos kestää katseita myös vaikka hiukset olisivat saparoilla ja hiusrajat on raidoitettu pehmeästi ja kustomoidusti se vie enemmän aikaa. Huolellinen kokopään raidoitus ottaa yleensä aikaa hiusten pituudesta ja etenkin paksuudesta/ tummuudesta riippuen vähintään 3 tunnista alkaen, vaihdellen 4-5 tuntiin, halutusta lopputuloksestakin riippuen.

Huomio, että jokainen hius on omanlaisensa ja omaa, oman värjäyshistoriansa, joten halutusta lopputuloksesta riippuen vaalentaminen on prosessi. Etenkin tummaksi värjättyjen hiusten vaalentaminen vaatii usein usemman vaalennuskerran johon kannattaa sitoutua ja antaa se ammattilaisen tehtäväksi.

Toki on mahdollista saada mustaksi värjätystä hiuksesta vaaleaksi, yhdellä kampaajakäynnillä, siinä tapauksessa että se vie oikeasti koko päivän, vähintään 10 tuntia ja oletko valmis kerralla maksamaan summan joka 10 tunnista veloitetaan ja jaksatko istua paikallasi koko päivän? Moni ehkä ei, joten siksi vaalentaminen on prosessi (kun vaaleenetaan tummaksi värjättä hiusta) johon kannattaa varautua ja sitoutua kohti päämäärää.

Asiakkaana on hyvä kertoa toiveet tavoitellusta lopputuloksesta, mutta rehellisesti voi myös kertoa budjetista, eli jos sinulla on varaa kampaajakäyntiin tietty määrä, siitäkin on hyvä keskustella.

Instagram sivustoltani, TÄSTÄ näet vaalennustöistäni kuvia.

P4200194.JPG

Ekologiset hääkuvaukset

Vietimme päivän Tampereella 23.2.2020 Hatanpään kauniilla kartanolla, kuvaten hääparia ekologisella teemalla. Päivä oli monen ammattilaisen taidonnäyte, työstään jossa on huippuammattilaisia. Päivä ja sen idea sai alkunsa minun ekokampaaja opintojen kehittämistehtävän myötä. Rakastan työni hetkiä, morsiamen kanssa. Mukana niissä, on aina jännitystä ja suuria tunteita joissa minä saan olla pikkuhetken mukana.

Kurkkaa alla olevalta videolta, mitä saatiin aikaiseksi.

Lämmin kiitos kaikille jotka mahdollistivat tämän.

Valokuvaaja: Kaisu Ojansivu Photography (@kaisuojansivu)

Kukat ja tilastailaus: Kukkaikkuna (@kukkaikkuna)

Paperituotteet: Havu ja Helmi (@havujahelmi)

Morsiamen puku: Laura Hyvi Bridal (@laurahyvibridal)

Sulhasen puku: Pukuvuokraamo Kavaljeeri (@kavaljeeri)

Kakku: Kakkusankarit (@kakkusankarit)

Meikki ja kampaus: Pirjo Liukkonen (@hairbypirjoliu)

Meikki- ja kampaustuotteet: Greenlips beauty (@greenlipsbeauty)

Morsiamen sormus: Kätkökoru (@katkokoru)

Kuvauspaikka: Hatanpään kartano (#juvenes, #hatanpäänkartano)