Savivaalennus

Mitä on savivaalennus?

Savivaalennus on ympäristöystävällisempi keino vaalentaa hiuksia. Savivaalennus ei ole kasviväri, koska kasviväreillä ei pystytä vaalentamaan hiuksen omaa väripigmenttiä.

Mitä aineita savivaalennus sisältää?

Savivaalennus sisältää kolmea ainesosaa; savea, ruokasoodaa ja vetyperoksidia.

Se ei ole “luomuväri” koska sisältää synteettistä vetyperoksidia, mutta on ympäristöystävällisempi keino, koska vetyperoksidi haihtuu ja on näin biohajoava. Vetyperoksidi valmistetaan kemiallisesti tehtaassa ja ei näin ollen ole luonnonkosmetiikkaa.

Milloin ja kenelle savivaalennus sopii?

Lähes kaikille, hiuksen kunto ja historia lukuunottaen. Esimerkiksi jos pohjalla on vanha, vahva synteettisesti vaalennettu hius, tulee ottaa huomioon hiuksen kunto ja kesto.

Myös indigo kasvivärillä värjätty hius, käyttäytyy omalla laillaan ja yleensä normaalilla, synteettisellä vaalennusaineella vaalentamisen jälkeen hius pukkaa vihertävää tai turkoosia, joten nämä on hyvä pitää mielessä. Savivaalennus rikkoo ingidon pigmenttiä miedommin ja sillä voidaan saavuttaa näinollen silmää miellyttävämpi lopputulos.

Mutta silloin kun halutaan muutaman asteen, pehmeitä, lämpimiä sävyjä, sopii savivaalennus siihen hyvin. Savivaalennusta voi käyttää kokopäähän, tai tuomaan valoa latvoihin tai raitamaisesti. Ihan halutusta lopputuloksesta riippuen.

Vaalennus on hiukselle aina vaalennus joka kuluttaa ja avaa hiuksen rakennetta, joten savivaalennuskaan ei ole mitenkään hoitava käsittely. Se on ainoastaan, ympäristöystävällisempi keino vaalentaa hiusta.

Savivaalennus on ekologisempi vaihtoehto saada vaaleutta hiuksiin ja sopii sinulle joka haluat luonnollisempia vaihtoehtoja hiustesi käsittelyyn.

Ekokampaaja ammattilainen osaa tulkita, onko savivaalennus hiustesi kohdallasi järkevä vaihtoehto. Joskus kovasti ennestään käsitellyt hiukset tai muuten hennot, kuivat hiukset, täytyy savivaalennus ja sen käyttöä miettiä tapauskohtaisesti.


Tekemiäni savivaalenus hiuksia näät täältä, instagramista @ecohairbypirjoliu