Milloin valita kasvivärjäys?

Mikä ero on kasvivärillä ja synteettisellä (normaalilla) hiusvärillä?

Synteettiset värit tulevat kemiallisen prosessin mukaan, tasalaatuisena ja värisenä tehtaasta. Synteettisillä hiusväreillä värjätessä, pystytään paremmin ennakoimaan lopputulosta ja suunnittelemaan se värikartan mukaan. Synteettisen värit pureutuvat syvemmälle hiuskerrokseen ja pääsevät näin muuttamaan myös hiusten rakennetta, etenkin vaalennus.

Kasvivärit tulevat lähinnä intiasta, luonnon kasveista ja niiden intensiivisyyteen ja värin voimakkuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten jo ilmasto. Vaikka laatukriteerit onkin tarkat, voi kasvivärin syvyys vaihdella ihan jo pelkän kasvukauden haasteiden mukaan. Suomalaisilla yrteillä voidaan tehostaa kasvivärin vaikutusta. Kasvivärit eivät sisällä mitään synteettisä aineita, vaan tulevat sanansa mukaan kasveista.

Kasviväriä on vaikeampi “ennustaa” tai kartasta tarkemmin valita, koska jokaisen oma hiusväri ja jo ihmisen oma pH. vaikuttavat värisävyn kehittymiseen. Kasviväri kiinnittyy hiuksen pintakerrokseen, eikä näinollen muuta hiuksen rakennetta.

Milloin valita kasvivärjäys?

Kun haluat hiuksiisi ekologisemman ja hoitavamman vaihtoehdon. Kasviväreillä saa kauniita, kiiltäviä värejä, tosin värimaailma on rajallisempi. Etenkin lämpimät ja punaiseen taittavat säyt ovat upeita. Kun haluat värjätä hiuksiasi, rasittamatta niitä on kasvivärin hoitavuus ja kiilto täysin omaa luokkansa. Hiukset tuntuvat yleensä vankemmilta ja sileämmiltä kasvivärjäyksen jälkeen.

Mitä olisi hyvä ottaa huomioon, kasviväreillä värjätessä?

Jos olet kovin vaihtelunhaluinen hiusvärin suhteen ja haluat olla tumma, mutta saada muutettua sen tarvittaessa vaaleaksi, ei kasvivärit ole välttämättä paras valinta. Kasvivärit pysyvät melko hyvin ja tummien kasvivärien vaalentaminen, jotka sisältävät indigo väriä, on haasteellisempi homma. Indigo tuppaa tulemaan vaalentamisen jälkeen esiin vihreänä ja tämä on tärkeä seikka huomioida tulevaisuudessa jos tykkäät värimuutoksista.

Harmaan peittäminen kasvivärillä?

Harmaat hiukset saa myös peittymään kasvivärillä, mutta koska harmaa on luonnostaan lasimaisempi ja jäykempi se voi tarvita alleen “hennapedin” tai tuplavärjäyksen. Harmaanpeitto voi myös tarvita pidemmän vaikutusajan. Koska kasviväri ei tunkeudu hiuksen sisään kuten synteettinen väri tekee, on tyvikasvu yleensä pehmoisempi ja kauniimpi. Lopputulos on yleensä kuultavampi ja luonnollisempi.

Mitä jos olen ennen värjännyt synteettisillä väreillä, voinko vaihtaa kasviväriin?

Yleensä aina voit vaihtaa kasvivärjäämisen. Erona vain jos haluat olla blondi ja olet luonnostasi aika tumma, kasviäreillä ei voi vaalentaa. Jos vaihdat kasviväriin, kannattaa selvittää sisätääkö sinulle laitettu kasviväri indigoa, koska jos joskus haluat muuttaa väriäsi vaaleammaksi, indigo ei tahdo vaalentua, tai kun se vaalenee, on se väriltään vihertävä ja turkoosi, joten tämä on hyvä huomioida ja tiedostaa jatkossa. Kouluttautunut ekokampaaja osaa auttaa sinua tässä.

Instagram sivustoltani, TÄSTÄ @ecohairbypirjoliu näet töitäni mitä on tehty kasviväreillä.

Vasemmalla ennenkuva ja oikealla jälkeen. Tässä upeassa, hehkuvassa värissä käytettiin, tyvialueelle Hennaa ja ekopharman viininpunaista. Latvaan laitettiin Khadin henna, amla, jatropa + ekopharman oranssi. Huikea kiilto!

Vasemmalla ennenkuva ja oikealla jälkeen. Tässä upeassa, hehkuvassa värissä käytettiin, tyvialueelle Hennaa ja ekopharman viininpunaista. Latvaan laitettiin Khadin henna, amla, jatropa + ekopharman oranssi. Huikea kiilto!

Reseptinä tässä on käytetty: Tyvellä henna, ekopharman viininpunainen.Pituudessa: Ekopharman oranssiRaidat: Cassia + kurkuma +ripaus hennaa

Reseptinä tässä on käytetty: Tyvellä henna, ekopharman viininpunainen.

Pituudessa: Ekopharman oranssi

Raidat: Cassia + kurkuma +ripaus hennaa