Hiusyrtit

ROSMARIINI

Rosmariinin kerrotaan tekevän hiuksista tummemmet ja kiiltävämmät. Rosmariinilla saattaa olla myös vaikutusta hilsettä vähentävästi sekä hiuspohjan ongelmia, kuten kutinaa ja ärsytystä lieventävästi. Rosmariini edistää hiuspohjan pintaverenkieroa. Rosmariinilla on tulehduksia hillitseviä ominaisuuksia ja se sisältää A,-B,- ja C-vitamiineja, fenoleja ja kalsiumia.

PUNAJUURI

Punajuuri elvyttää hiusten kuntoa samalla antaen kosteutusta hiuspohjalle, tehostaen hiuspohjan aineenvaihduntaa. Punajuuri antaa kylmän punaista sävyä hiuksille ja siksi sitä ei ehkä kannata laitaa aivan vaaleille hiuksille. Punajuuri rauhoittaa kutisevaa hiuspohjaa sekä sillä on hilsettä ehkäisevä vaikutus. Punajuuri sisältää A,-B,-C,-E- vitamiineja ja antosyaaneja sekä piitä.

KAMOMILLA

Kamomilla tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät. Vaaleille hiuksille se antaa kultaista sävyä. Kamomilla on hiuspohjaa rauhoittava ja kutinaa hillitsevä kasvi. Kamomillalla on tulehduksia hillitseviä ominaisuuksia. Mykerökukka allergikot (pujo, siankärsämö,auringonkukka yms.) saattavat reakoida kamomilla yrttiin. Kamomillaa on perinteisesti käytetty ärtyneen ihon hoidossa.

NOKKONEN

Suomessa lähes jokanurkalla kasvava, todellinen superfoodin aateli, jolla on moninaisia hyviä vaikutuksia. Nokkonen tummentaa hiuksia, elvyttää hiusten kuntoa ja tekee hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi. Nokkosta on perinteisesti käytetty tasapainottamaan talineritystä ja heikkojen sekä hauraiden hiusten hoitoon. Kasviväreihin lisättynä voi tummentaa ja vaimentaa punaisuuden lopputulosta. Voi myös irrottaa väriä, juuri värjätyistä hiuksista. Sisältää A,-B,-C,-E,- ja K-vitamiinia, sinkkiä, seleeniä ja piitä eli on todellinen vitamiini pommi.

KOIVU

Koivun vaikutukset hiuksissa, tehden niistä kiiltävämmät ja pehmeämmät. Vaaleita hiuksia koivu tummentaa. Perinteisesti käytetty hoitamaan hiuksia ja ehkäisemään hiustenlähtöä. Koivusta saa B, ja C-vitamiineja, sekä tanniineja ja fenoleja. Kerrotaaanpa koivun perinne vaikutuksia olevan myös hiustenlähdön ja kaljuutumisen ehkäisy.

PELTOKORTE

Peltokorteen sisältämät mineraalit ja pii auttavat hiuspohjan hoidossa sekä vahvistavat hiuksia ja antavat kiiltoa. Peltokorteen ominaisuudet auttavat vähentämällä hiusten rasvoittumista ja hiuspohjan rasvaista hilsettä vastaan. Perinteisesti käytetty vahvistamaan hiuspohjaa ja edistämään hiusten kasvua. Peltokorte sisältää A,-B,-C-vitamiineja, piitä,fenoleja ja seleeniä.

HIUSYRTTIEN KÄYTTÖ

Hiusyrttejä voidaan käyttää huuhteena, tehohoitomaisesti naamiona tai kasvivärjäyksen väriseokseen lisättynä yrttinä, lisäämään hoitavuutta ja vaikutamaan värin sävyyn.

Koulutettu ekokampaaja osaa tehdä arvion, mikä yrtti voisi olla hyvä valinta sinun hiuksille ja hiuspohjalle.

hiusyrtit.JPG